jjgonzales

totu' e mai în faţă şi pe dreapta…

webthink

după ce am scris doar 4 posturi în ultimul an, după ce unii prieteni mi-au reproşat că nu mai au ceva interesant să răsfoiască digital şi din cauza asta stau numai pe facebook, după ce m-am plictisit să am un blog, dar mi-am dat seama că totuşi îmi face plăcere să scriu monologuri exterioare, mi-a venit ideea. renunţ la blog, dar o să am un webthink. aşa l-am botezat eu. webthink-ul e un loc în care nu doar consumi conţinut online, dar foloseşti şi câţiva neuroni. şi dacă cineva are poftă de un monolog propriu, tot aici o va putea face.

blog vs webthink

diferenţa dintre cele două, spusă pe scurt sub forma unei maxime pe care o puteţi cita, este că blog poate să aibă oricine, webthink doar cine vrea. pe un blog o să găseşti aproape invariabil arhiva, blogroll-ul, un tag cloud, ferestruica cu oamenii care-ţi plac pagina de facebook, categoriile, la ăia mai norocoşi, şi reclame. toate elementele astea îţi iau sigur ochii înainte ca obiectul principal al weblog-ului, post-ul, să-ţi atragă atenţia. post-ul e o bucată de text care, conform teoriei evoluţiei, s-a adaptat la cititori până când a ajuns ca în prezent să aibă câteva rânduri.

webthink-ul e un format în care doar conţinutul ar trebui să primeze. renunţi la tot în afară de post-uri şi câteva pagini statice. laşi lumea să comenteze şi să share-uiască prietenilor dacă le-a plăcut. eu am pus două butoane în colţul din dreapta-sus pentru asta. poţi să scrii oricât de mult vrei, despre ce vrei. singura condiţie e să-i laşi pe alţii să-ţi zică că n-ai dreptate, dacă ei au altă părere; nu ştergi comentarii ca hobby.

webthink cu elefant

pe acest webthink o să găsiţi o perspectivă despre oameni. ca indivizi, ca grup social, ca parteneri în relaţii, drept consumatori de publicitate, ca modele de urmat, ca exemple mai proaste, unii cu speranţe, alţii cu decepţii sau probleme. nu o să fie ficţiune, ci o analiză pe care sper s-o transform într-o lectură plăcută.

  • What do you think?

    Name*

    Email*

    WWW

    Submit comment